Rămăşaguri la căpătîiul Europei

discutii la nivel inalt, suspendate dar pe raza
Message
Author
euNuke
Posts: 2954
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:32 pm

Re: Rămăşaguri la căpătîiul Europei

#511 Postby euNuke » Fri Jan 12, 2018 2:39 am

desigur, pentru mine facebook nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. nu am cont activ pe platforma asta haotica si niciodata nu am avut de gand sa pierd vremea cu o asemenea bazaconie. insa, pentru milioane de omuleti, e cea mai facila metoda de a sta conectati si de a se informa sumar, plus de a mentine contactele de afaceri/amicitii/amantlacuri si un anume status social ce in mintea lor depinde de numarul de 'prieteni'. din pacate pentru ei, iata ca platforma a fost confiscata de interesele fasciste ale politrucilor. decade, lent, dar sigur. implicata in scandalul Rusia-circul electoral american, atrasa in mascarada stirilor false si, cel mai grav, cooptata in randul organelor de represiune si fortata sa se implice activ in mecanismele de cenzura, facebook va capota rapid din simplu motiv ca existenta userilor in retea va atarna de un fir de ata de acum incolo; orice glumita, orice intepatura, orice nerv sensibil atins, fara nicio legatura cu politica ci doar cu idiosincrasii personale, va atrage delatiuni si hartuiri ce se vor manifesta in plangeri succesive urmate de suspendari, banari si stergeri de conturi/texte. omuletele obisnuit va descoperi astfel cenzura, abuzul, arbitrariul. ceea ce este bine din moment ce se creeaza astfel o oportunitate pentru antreprenorii din mediul virtual ce ne vor putea propune noi formate digitale destinate socializarii/conectarii/dialogului politic. e normal ca retelele sa devina tot mai specializate si sa fie cat mai independente si numeroase, ori facebook tocmai si'a expus vulnerabilitatea, impotenta, colaborationismul si disponibilitatea catre compromis in defavoarea clientului [ca da, userul e un client daca nu plateste cash accesul] . facebook a ajuns la un pas de monopol si indragostita fiind de pozitia sa a cedat in fata organelor autoritariste ale Germaniei, iar asta ii va grabi pierzania.

https://www.youtube.com/watch?v=vAPR4-zdAN8
inchiriez nickname genial si ieftin ca braga: 10.000 de parai pa luna

euNuke
Posts: 2954
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:32 pm

Re: Rămăşaguri la căpătîiul Europei

#512 Postby euNuke » Sun Jan 14, 2018 12:06 am

abia ce'am scris ieri de facebook ca se duce de rapa si iaca pocinogu'
http://economie.hotnews.ro/stiri-it-222 ... arilor.htm
nu ca ar fi vreo problema in asta.
inchiriez nickname genial si ieftin ca braga: 10.000 de parai pa luna

euNuke
Posts: 2954
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:32 pm

Re: Rămăşaguri la căpătîiul Europei

#513 Postby euNuke » Mon Jan 15, 2018 3:39 am

[discutii pe marginea automutilarii intreprinse de facebook]

"Problema e în felul următor: eu la mine în magazin primesc pe cine vreau. "

Corect. Numai ca nu ati dus comparatia mai departe.

A pasi in magazin este echivalent cu a vizita o pagina de Facebook ca utilizator de internet neinregistrat pe platforma respectiva.

Odata ce ati primit in magazin o persoana cu bocancii murdari de noroi -echivalentul unui utilizator cu background ideologic public in online- se cheama ca deja ati facut un compromis. La fel si Facebook [care nu a pus niciodata vreun averstisment legat de partizanatul politic in online].

Odata ce ati permis persoanei cu bocancii innamoliti sa achizitioneze un bun din magazinul dumneavoastra se cheama ca ati dus compromisul pana la capat si din acel moment nu mai puteti emite pretentii asupra comportamentului necivilizat al clientilor [ce consta in ignorarea presului de la intrare]. A achizitiona un bun/serviciu intr'un magazin este echivalent cu inregistrarea ca user pe facebook si achiesarea la termenii gazduirii. Ceea ce numim 'cont' pe facebook este echivalentul unui contract de servicii asemanator locatiunii/comodatului. Aparent, pe spatiul oferit de Facebook nu se plateste o chirie si atunci am putea vorbi de un soi de comodat virtual; in fapt o chirie nu trebuie sa fie baneasca, ea poate consta intr'o contraprestatie, de pilda acceptarea unor reclame, si atunci mai curand 'contul' este un contract de inchiriere, chiar daca caracterul oneros al conventiei este dificil de decelat.

Ca atare, asa cum dumneata, proprietar de magazin, nu poti pretinde cumparatorului inapoierea bunului sub justificarea subiectiva si lipsita de temei legal ca acesta a murdarit pardoseala magazinului, tot astfel Facebook nu poate confisca retroactiv chiriasului spatiul digital pus la dispozitie la un anumit moment in trecut cand anumite reguli se aplicau sub justificarea ca oricand poate modifica regulile, in mod arbitrar si unilateral, fara sa dea socoteala nimanui. In fapt, Facebook poate fi pusa sa dea socoteala asupra actiunilor sale abuzive asupra clientilor [adica partilor contractante] in baza codului Civil, iara nu in baza Constitutiei, caci nu este vorba de o incalcare a dreptului la opinie/exprimare [nu exista nicio dovada deocamdata ca operatorii Facebook au ordin pe unitate sa stearga mesajele postate de useri in baza unei linii trasate ideologic], ci de o incalcare a drepturilor civile, recte a dreptului de folosinta pe care 'contul' Facebook in ofera userului. Acele texte care au fost sterse de catre un operator/robot Facebook fara un avertisment, fara posibilitate de a contesta printr'o procedura interna, sunt proprietatea userului ["You own all of the content and information you post on Facebook" - pagina de 'Termeni' a facebook], si, chiar daca cedezi fara sa stii o parte din atributele proprietarului [primesti spatiu digital si oferi in schimb continutul intregii lumi] , ai dreptul de a'ti proteja existenta patrimoniului, chiar daca este vorba de cel virtual. Chiar platforma Facebook iti recunoaste -nu avea cum altfel- proprietatea teoretica asupra textelor pe care le publici. Ca atare, orice persoana vatamata de actiunile Facebook poate ataca civil platforma, pentru ca Facebook NU este un club, ci o societate comerciala si se supune normelor de drept civil si comercial.

Cenzura in mediul privat este in esenta furt si/sau distrugere de proprietati si/sau tulburare de posesie/folosinta. Eroarea multor comentatori e de a trata chestiunea in paradigma cenzurii institutionale. Nu este cazul retelelor media private; atata timp cat 'termenii' contractului cu Facebook nu expun conditii stricte si limpezi asupra continutului ideologic, si atata timp cat textul cenzurat nu incalca regulile existente la data inregistrarii ori vreo lege in vigoare, atunci orice user este indreptatit sa atace in justitie abuzurile precum stergerea, editarea, blocarea arbitrare decise unilateral de companie.


"Promovarea prin Facebook este o soluție proastă pe termen lung, din exact motivul ăsta: e tarlaua altuia, deci depinzi de altcineva."

Nu. Nimeni nu se poate promova doar prin sine, prin propriile puteri, fara recursul la piata, la uneltele sale, la jucatorii sai. E ca si cand ai sustine ca singurul om politic puternic si independent e acela care'si urla cuvantarile de la gura pesterii, unde nu plateste chirie nimanui. in fapt, nu exista vreo structura media care sa ofere garantii absolute de independenta editoriala, si oriunde ai publica tot depinzi de cineva, chiar si ca blogar; ca atare, ceea ce se intampla astazi cu Facebook se poate intampla maine cu orice tarla de blogari de oriunde. E firesc ca presiunile etatiste sa inceapa cu cei mai mari jucatori de pe piata ideilor; e ca atunci cand te'ataca o haita de maidanezi, te'nconjoara si instinctiv, de disperare, ripostezi atacand la randul tau pe cel mai vocal si masiv, pe cel mai tupeist dintre ei, pe masculul alfa. Politrucii corupti si tradatori europeni [in frunte cu cei germani] incep sa simta cum se umfla tarata revoltei in oameni si incearca sa le taie din fasa capacitatea de a se organiza/mobiliza. Asa se explica asaltul pe cai legale asupra Facebook [dupa ce au incercat pe cai personale, prin amenintari si santaj]. De fapt legea germana a "inlantuirii internetului" [Netzwerkdurchsetzungsgesetz] tinteste efectiv Facebook, pentru ca se aplica exclusiv platformelor cu peste 2 milioane de useri.


[cu scuzele de rigoare pentru lungimea comentariului]
inchiriez nickname genial si ieftin ca braga: 10.000 de parai pa luna

User avatar
varsator
felis domestica
Posts: 3463
Joined: Sat Jun 24, 2006 5:49 pm

Re: Rămăşaguri la căpătîiul Europei

#514 Postby varsator » Tue Jan 16, 2018 4:15 pm

euNuke wrote:abia ce'am scris ieri de facebook ca se duce de rapa si iaca pocinogu'
http://economie.hotnews.ro/stiri-it-222 ... arilor.htm
nu ca ar fi vreo problema in asta.

astea sunt fluctuatii temporare, iar jurnalistii economici de la HN sunt idioti, ca multi altii de fapt
a pierdut 3.3 miliarde de dolari doar daca a cumparat actiunile inainte de anunt si le-a vandut dupa
din aceiasi categorie cu cei care zic ca ar trebui sa cumparam bitcoi


Return to “%s” Salonul de urgenteWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest