murcía. imi place orashelul cu plajele lui impresionante shi-mi parea mie ca are shi un guvern mai liberal decat asfixiantul meu guvern din granada. de curand, consiliul culturii & turismului din murcía a lansat o campanie de promovare a artei tinere locale ce mi-a placut mult, cu afishe ironice shi deshtepte: ducele de olivares calare pe o cutie de supa, doi gardieni civili arestand un personaj de picasso shi mariana de austria (a lui velazquez) nuda.
nu va zic ce scandal a ieshit!
afishului cu regina goala i se pun doar etikete k: sexism, campanie de denigrare a femeii, lipsa de respect pentru monarhia spaniola, shi alte kestii de-astea ce-au intrat de curand in lexicul rinocerilor din murcía. ghiorbanii se bucura shi râd k vad o pasarica pe strada.
scandalu e acu la nivel natzional. bag seama k spaniolii (de dreapta, de stanga, ambidextri) intzeleg din artishtii lor picasso shi dalí, tot cat slatinenii din ionescu. pot sa-shi bage geniile-n manuale shi-n muzee, dar nu simt nici pe departe ca autobuzele din murcía plimba afishele unei campanii ce face mishto kiar de ei shi de creierashele lor anorexice.

în skimb
expozitzia aia cu cadavre umane sectzionate, jupuite & mumificate face sali pline. (link cu oribile poze)
malraux saracu...