scaiete wrote:[..]colonia penitenciara "nenea cosmos"
euNuke wrote:tot de kafka vorbeam si noi[..]
.. de w-end:
Dacă şi voi tot de Kafka vorbeaţi, atunci îmi rezultă că după Procesul care a răspuns la întrebarea:’E vinovat Gigi Becali?’ cu ‘Da’ (71%), voi l-aţi pus în libertate, trimiţându-l pe Tăpşan care, potrivit asocierii făcute de Scaiete, are vocaţie cosmică, sigur, uşor atenuată de prezenţa teluricului ‘nenea’, în loc să-l pedepsiţi cum se cuvine trimiţându-l într-o adevărată Colonie penitenciară, şi anume la Prune, în ideea că nu (-l) mai servim şi, eventual, reciclăm.
Am putea să speculăm cu privire la rezultatul unui astfel de bio-ciclu, ipotezele pot fi îndrăzneţe, dar nu fac obiectul topicului.
E adevărat că pe Tăpşan se exprimă antitalentele şi semidocţii, dar minusurile şi jumătăţile de măsură promovate şi valorizate aici nu reprezintă un criteriu potrivit pt. stabilirea pedepsei.Poate doar pt individualizarea ei.Adică, ok, îl reciclăm, dar dat fiind că e semidoct şi antitalent, îl recomandăm pt. un post de arhivar la Prune-le care s-au dezhidratat excesiv sau pt. un post de măturător la compartimentul P’runes, să adune de pe jos, după terminarea programului de lectură, semnele de punctuaţie şi să le pună frumos în cutiuţe.
Aşadar, fie aveţi pt.Gigi un feeling special, care nu poate fi cenzurat de nicio condiţie, fie sunteţi victimele inocente ale unui trend impregnat de perioada premergătoare Paştelui.
Aici pe Tăpşan, Gigi e principalul meu furnizor de brânză .Când mi-a adus prima bucată şi i-am zis că e prea scumpă şi nu-mi convine, s-a enervat şi mi-a strigat:’Frate, frate, dar brânza e pe bani!’, dar după ce i-am explicat că, nefiind fraţi, nu trebuie să-mi ceară nici un ban în schimbul brânzei, a înţeles şi chiar şi-a dat o palmă peste frunte adăugând:’Ce prost am fost să cer bani pe brânză de la lume, când trebuia să le cer numai la fraţii mei- vără-miu şi Olăroiu’.
Am sigilat acest panseu de excepţie cu Specialia generalibus derogant şi am dat să plec.
Mi-a reproşat că l-am făcut arogant, am zis că e vorba de elegant, dar în latrină, s-a animat brusc şi mi-a zis că vrea să-l învăţ expresii d-astea de fraieri, am zis că da, dar nu gratis, că nu e brânză, nici măcar mare brânză, aşa că nu vă miraţi dacă, în curând, îl veţi auzi distingând între in concreto şi in abstracto şi argumentând a fortiore, în timp ce eu voi cheltui contravaloarea prestaţiei într-o vacanţă exotică.
L-am lăsat mai devreme memorând elemente de procedură formulară deşi îi tot dădea înainte că vrea să aprofundeze Commune periculum concordiam parat.
Bis non bis.
Despre ce vorbeam?Despre Kafka, da...Păi mie cel mai mult mi-a plăcut Castel-ul.Era de-ajuns să ai nişte cărămizi şi o minge.
Era grozav şi când se dărâmau cărămizile, şi când se puneau la loc.
Cam multă alergătură, mai luai şi câte-o minge în cap, dar erau nişte chiote pe cinste.