e vinovat Gigi Becali?

Moderator: nenea cosmos

e vinovat Gigi Becali?

DA
10
67%
NU
0
No votes
nu stiu/nu ma intereseaza/nu am citit cartea
5
33%

Total votes : 15
<<

versat_ill

Post Sat Apr 11, 2009 1:36 pm

scaiete wrote:[..]colonia penitenciara "nenea cosmos"

euNuke wrote:tot de kafka vorbeam si noi[..] :lol:

:lol:

.. de w-end:

Dacă şi voi tot de Kafka vorbeaţi, atunci îmi rezultă că după Procesul care a răspuns la întrebarea:’E vinovat Gigi Becali?’ cu ‘Da’ (71%), voi l-aţi pus în libertate, trimiţându-l pe Tăpşan care, potrivit asocierii făcute de Scaiete, are vocaţie cosmică, sigur, uşor atenuată de prezenţa teluricului ‘nenea’, în loc să-l pedepsiţi cum se cuvine trimiţându-l într-o adevărată Colonie penitenciară, şi anume la Prune, în ideea că nu (-l) mai servim şi, eventual, reciclăm.

Am putea să speculăm cu privire la rezultatul unui astfel de bio-ciclu, ipotezele pot fi îndrăzneţe, dar nu fac obiectul topicului.

E adevărat că pe Tăpşan se exprimă antitalentele şi semidocţii, dar minusurile şi jumătăţile de măsură promovate şi valorizate aici nu reprezintă un criteriu potrivit pt. stabilirea pedepsei.Poate doar pt individualizarea ei.Adică, ok, îl reciclăm, dar dat fiind că e semidoct şi antitalent, îl recomandăm pt. un post de arhivar la Prune-le care s-au dezhidratat excesiv sau pt. un post de măturător la compartimentul P’runes, să adune de pe jos, după terminarea programului de lectură, semnele de punctuaţie şi să le pună frumos în cutiuţe.

Aşadar, fie aveţi pt.Gigi un feeling special, care nu poate fi cenzurat de nicio condiţie, fie sunteţi victimele inocente ale unui trend impregnat de perioada premergătoare Paştelui.

Aici pe Tăpşan, Gigi e principalul meu furnizor de brânză .Când mi-a adus prima bucată şi i-am zis că e prea scumpă şi nu-mi convine, s-a enervat şi mi-a strigat:’Frate, frate, dar brânza e pe bani!’, dar după ce i-am explicat că, nefiind fraţi, nu trebuie să-mi ceară nici un ban în schimbul brânzei, a înţeles şi chiar şi-a dat o palmă peste frunte adăugând:’Ce prost am fost să cer bani pe brânză de la lume, când trebuia să le cer numai la fraţii mei- vără-miu şi Olăroiu’.

Am sigilat acest panseu de excepţie cu Specialia generalibus derogant şi am dat să plec.

Mi-a reproşat că l-am făcut arogant, am zis că e vorba de elegant, dar în latrină, s-a animat brusc şi mi-a zis că vrea să-l învăţ expresii d-astea de fraieri, am zis că da, dar nu gratis, că nu e brânză, nici măcar mare brânză, aşa că nu vă miraţi dacă, în curând, îl veţi auzi distingând între in concreto şi in abstracto şi argumentând a fortiore, în timp ce eu voi cheltui contravaloarea prestaţiei într-o vacanţă exotică.

L-am lăsat mai devreme memorând elemente de procedură formulară deşi îi tot dădea înainte că vrea să aprofundeze Commune periculum concordiam parat.

Bis non bis. :lol:

Despre ce vorbeam?Despre Kafka, da...Păi mie cel mai mult mi-a plăcut Castel-ul.Era de-ajuns să ai nişte cărămizi şi o minge.
Era grozav şi când se dărâmau cărămizile, şi când se puneau la loc.
Cam multă alergătură, mai luai şi câte-o minge în cap, dar erau nişte chiote pe cinste.
Desigur.
<<

varsator

felis domestica

Post Sat Apr 11, 2009 2:02 pm

versat_ill wrote:Despre ce vorbeam?Despre Kafka, da...Păi mie cel mai mult mi-a plăcut Castel-ul.Era de-ajuns să ai nişte cărămizi şi o minge.
Era grozav şi când se dărâmau cărămizile, şi când se puneau la loc.
Cam multă alergătură, mai luai şi câte-o minge în cap, dar erau nişte chiote pe cinste.

cum ierea punctajul ca nu mai tii minte?
<<

versat_ill

Post Sat Apr 11, 2009 11:23 pm

Se puncta doar dacă se reclădea ‘castelul ’ şi nu era limită de timp.
ÃŽn orice caz, se alerga mult - şi pt. a pune cărămizi, şi pt. a evita loviturile de minge prin care se eliminau jucători din echipă.
Desigur.
<<

varsator

felis domestica

Post Mon Apr 13, 2009 1:44 pm

ar trebui documentate jocurile astea (un wikipedia, ceva) ca se pierd ... nu mai exista transmitere orala adica de la om la om ... poate doar de la TV la om ... ii vad pe astia micii ca stiu tot felul de expresii si jocuri americanesti ... gen piatra-foaie-foarfeca :shock:
<<

versat_ill

Post Tue Apr 14, 2009 11:53 pm

Vărsă, e o idee bună, dar cred că jocurile copilăriei noastre nu îi mai pot tenta pe copiii de azi.Sau nu în forma aceea.Multe ‘scheme’ de jocuri vechi se preiau, dar se îmbracă în forme noi.

Pe noi ne fac să zâmbim pt. că au amprenta asta evocatoare.Privim în urmă şi ne vedem zburdând. :)

Ei au nevoie de stimuli mai diverşi, mai intenşi decât ne trebuia nouă pt. a se declanşa dorinţa jocului şi a se menţine, pt. a experimenta, în general.
Desigur.
<<

Fanfan

Post Wed Apr 15, 2009 3:23 am

versat_ill wrote:Vărsă, e o idee bună, dar cred că jocurile copilăriei noastre nu îi mai pot tenta pe copiii de azi.Sau nu în forma aceea.Multe ‘scheme’ de jocuri vechi se preiau, dar se îmbracă în forme noi.

Pe noi ne fac să zâmbim pt. că au amprenta asta evocatoare.Privim în urmă şi ne vedem zburdând. :)

Ei au nevoie de stimuli mai diverşi, mai intenşi decât ne trebuia nouă pt. a se declanşa dorinţa jocului şi a se menţine, pt. a experimenta, în general.

jocul imbraca forma virtualului iar noi , astia mai purii , batem din palme
si gandim retrospectiv la ce am avut si cate s-au inventat .
bai , ati jucat bre " camai - camai " ?
<<

wellington

Post Mon Apr 20, 2009 1:17 pm

cand cineva aude cuvantu mar, vede uñeva in capu lui un mar. automat. fiecare vede un mar diferit, in functzie de ce mere a mancat sau n-a mancat in viatza lui. yo cand aud cuvantu, notziunea, conceptu becali, imi vine sa vars shi fug. da fuuuug... daca aproape m-am certat cu tati care incerca sa-mi explice aceasta dandana, ca sa skimbe o data subiectu!!!!!!

shi nu shtiu cum facui ca dadui peste o discutzie intre 2 despre mai multe kestii de justitzie romaneasca. shi ashtia vorbeau mishto, cu haz, pe gustu meu, asha k nu inkisei pagina respectiva. shi trecura oamenii shi prin cazu becali, fara sa-mi provoace daune la stomac, shi intzelesei. (sau asha cred yo).

domle, cum shtim cu totzii, cu kematu politziei cand eshti ultragiat prin romanica, nu rezolvam mai nimic, caci doamna politzie este cam ca-n cop land. asha k la noi nu tzin figurile astea cu ce bun e sistemu, ce eroic e detectivu, ar merita un serial la tv...
deci cine poa sa-shi faca dreptate pe shestake, ishi face. da bou baltzii, (shtitzi despre cine vorbesc) dupa ce-shi facu dreptate, ieshi in mass media sa se laude, facand-o pe doamna politzie mafioata sa cada foarte foarte prost shi deranjand alte figuri ce-mi scapa (shi asha sa ramana. scapate!) shi asha a obligat-o pe cop land sa se autosesizeze. daca putea sa stea in banca lui de mafiot fara sa se laude, l-ash fi batut pe umar de maniera subconshtienta, pen k nu ash fi aflat nimic.
da acu, bcl e tipicu prost fudul. nu-mi fag griji pt koaiele dumnealui: sa unga-n stanga shi-n dreapta pana ramane calic, ca sa iasa din torbeionu in care s-a bagat. iar data viitoare sa-shi tzina gura. sa invetze de la soprano!
¿por qué me pedís que sea como la mayoría? si lo hago, ¿cómo puedo seguir siendo púrpura? - Epícteto
<<

prepeleac

Post Mon Apr 20, 2009 7:24 pm

Se pare ce becali este pericol social cu intermitente.
<<

wellington

Post Wed Apr 22, 2009 7:24 pm

da domle, e ca-n serialu JEKYLL. depinde cum il prinzi: bekyll sau byde.
¿por qué me pedís que sea como la mayoría? si lo hago, ¿cómo puedo seguir siendo púrpura? - Epícteto
<<

Shefu'Suprem

am

Post Wed May 06, 2009 1:20 pm

Re: e vinovat Gigi Becali?

topik ad'judecat
<<

M3K

Post Sun Sep 20, 2009 9:18 pm

deci io abia acu am vazut topicul asta, si neuitandu-ma la data initierii eram sigur ca intrebarea se refera la faza cu concedierea lu' Bergodi dupa meciu de joi seara. ma pregateam sa votez, si cand colo..
-Bună seara iubito, şi eu te-astept ca si când!
-Când?
-Oricând.
<<

sushi

muiere de serviciu

Post Wed Nov 18, 2009 7:31 pm

imi face careva un rezumat? scurt rezumat, rog!
di shi ii vinovat jiji?
blu
<<

Felis

lynks

Post Wed Nov 18, 2009 11:37 pm

ca a futut oile din saivan
Previous

Return to Tapsanul lui nea cosmos