Need help

Moderator: devnull

<<

wellington

Post Wed Jul 21, 2010 1:56 am

Re: Need help

in ultimu timp laptopu meu tziuie. cum coincide cu faptu ca-l tot tzin pe-afara, în conditzii vitrege de temperatura shi curatzenie, am dedus ca i-am umplut ventilatoarele de praf. am impresia ca se shi incalzeshte mai repede, da nu bag mana-n foc.
e cineva prin zona care sa-mi dea fun sfat din experientza proprie inainte sa bag shurubelnitza-n carcasa shi pensula-n ventilator?

prafu asta poa sa duca shi la alte simptome, precum stingerea din senin a laptopului? (precizez ca hardu are mai putzin de doo luni. laptopu functzioneaza cam 22-24 de ore pe zi, da cu kestii ushurele: downloaduri mai ales. nu rendareshte nimic. e instrumentu meu de gugalit, forumat, citit e-carzti shi vazut seriale. pt treburi serioase am pc.)
¿por qué me pedís que sea como la mayoría? si lo hago, ¿cómo puedo seguir siendo púrpura? - Epícteto
<<

wellington

Post Thu Jul 22, 2010 3:07 pm

shi daca dau cu aspiratoru pe taste shi pe la gaurile de aerisire, e mai bine sau mai rau?
¿por qué me pedís que sea como la mayoría? si lo hago, ¿cómo puedo seguir siendo púrpura? - Epícteto
<<

Fighter

fotomodel

Post Thu Jul 22, 2010 6:22 pm

mda, y!mess arde si baba feoneaza laptopu... deci o pers din lista mea s-a pricopsit c-un virus de-ala de tremite mesaj automat in engleza la toti din lista, ca sa deschizi nush ce link... cum poate scapa de belea?
tired and boring but I like to do everything well to the be the best
<<

wellington

Post Fri Jul 23, 2010 2:13 pm

prietenul tiene un antivirus instalat?

completare la 1.: daca e vorba de TOTI/Troyan HI55 - Spyware TOTi ce circula prin hi5, atunci un bun antyspyware e suficient.
ca sa-l descarce shi instaleze, se recomanda deschiderea computerului in modalitate sigura (cu F8) daca e afectat deja rau de tot exploratoru.

alta idee rezonabila ar fi sa se cearä asistentza tehnica la pagina cu mailu, (yahoo sau coine-o fi). e i idee, sunä bine, da nu shtiu dak functzioneaza.

fightere, râzi tu, râzi, da ce-am intrebat e foooarte serios. adik poa sa-mi moara computeru din cauza unor grauntze de polen shi a unui cadavru de furnica & tzi se pare putzin?
<<

Fighter

fotomodel

Post Fri Jul 23, 2010 2:57 pm

multumesc mult de sfaturi, sper k rezolvat, scanat, ciuruit
gasisem ieri ceva asemanator cu solutia asta: http://devirusare.com/2010/04/30/yahoo- ... image-php/

afcors can lipsa unui sfat practic de cunoscator si patit (n-am avut probleme cu pestepoala dar normal ca esti libera sa-ti dezprafuiesti aparatu) intep co bascalie ca-i mai trendi si mai fani
tired and boring but I like to do everything well to the be the best
<<

wellington

Post Fri Jul 23, 2010 3:51 pm

una e sa pui tot felu de programe sa-tzi curetze computeru. astea-shi fac treaba ritualic.
da sa-i bag shurubelnitza-n burta, sa-i vad matzele scumpului shi iubitului, asta ma ingrozeshte. de-aia intrebam de faza cu aspiratoru. era mai putzin kirurgicala. shi nici nu vreau sa platesc pe cineva sa faca treaba. nimeni n-ar avea mai multa grija ca mine de märuntaiele acestui... delicat shi iubit mecanism.

problema e ca am de gand sa continui sa-mi plimb laptopu in praf, soare, furnici shi gäletzi de polen. atata timp cat yo traiesc asha, el la fel. suntem siamezi. (dormim in acelasi pat.) :mrgreen:
<<

Humbert

the Merry Reaper

Post Fri Jul 23, 2010 4:38 pm

da cu aspiratorul. nu cred ca o sa aiba mare efect, dar rau n-are ce sa faca.
faza cu tiuitul nu stiu de la ce este, dar la fel facea si laptopul consoartei (un HP) inainte sa se inchida din senin. dupa ce a performat 2-3 faze din astea cu tiuit si apoi inchis, l-am maritat si am luat un lenovo cu care suntem multumiti, dupa mai bine de 6 luni de utilizare.
posibil sa fie supraincalzire, deci legat tot de ventilatoare.
baga aspiratorul, cum ziceam.
high on dopamine
<<

varsator

felis domestica

Post Fri Jul 23, 2010 6:07 pm

desfacut si curatat de praf (inclusiv cu aspiratorul, echipat cu chestia aia cu peri) am facut si eu la laptopul meu Siemens Fujitsu, de vreo doua ori, din motive similare de incalzire si zgomot ... nu prea a ajutat, decat poate la nivel de autosugestie pentru vreo 2-3 zile ... n-ai ce sa-i faci, unele laptopuri nu se inteleg bine cu caldura verii ... ai doar grija ca iesirile de ventilatie sa nu fie niciodata acoperite

acum am un Asus K50IJ care se lauda ca suprafata unde iti tii manutele e mai rece cu 25% decat temperatura corpului ... pare sa functioneze deocamdata
<<

soandso

Post Fri Jul 23, 2010 7:35 pm

poti sa incerci cu aspiratorul si poti sa-ti iei si un suport care are incorporat ventilator

de exemplu asta
Work smart, not hard
<<

wellington

Post Sat Jul 24, 2010 2:17 pm

sarumana.
am suport, da-l tzin acasa.
acu iar sunt sub copac iar polenu se cerne fin peste noi.
peste trei ore, ecranu va fi auriu shi lipicios asha k ma intreb ce-o fi sub taste.

de ieri nu mai zumzaie, ceea ce ma ingrijoreaza shi mai tare. s-o fi obishnuit cu boala? muteaza?

am gasit pe net teorii aspirator vs. uscator de par, adica sugem sau suflam. ma lasa nervii. trec la actziune. la pranz bag aspiratoru rugându-mä sä nu-i smulg märuntaiele.
<<

King Julien

Post Sat Jul 24, 2010 9:34 pm

da, pînă scriu eu, e deja rezolvee.
oricum, pe mine nu mă rezolvă aspiratorul, s-ar putea să-mi dizolve jucăria.
de 5 zile, am renunţat la laptop ca partener în pat şi îl ţin pe 2 picioruşe (2 cărţi micuţe, bine distribuite pe dedesubtul lui), pe parchet. lîngă pat. răcoare, cred, pentru el, că nu mai face fiţe, nu mai mult ca de obicei.
deci mă aplec spre el.
mă doare spatele şi gîtul, prefer să citesc decît să navighez, dar măcar nu mi se stinge în mijlocul episodului, cînd mestec mai bine la chipsuri sau la pahar.
<<

varsator

felis domestica

Post Sat Jul 24, 2010 9:39 pm

King Julien wrote:oricum, pe mine nu mă rezolvă aspiratorul, s-ar putea să-mi dizolve jucăria.

de ce, ai aspirator de ala cu spalare?

Image
<<

King Julien

Post Sat Jul 24, 2010 9:44 pm

nu, nununu.. aspiratorul e de treabă.
am laptop din-ăla de zici că e din zahăr, se dizolvă pe zi ce trece.

şşş că m-aude şi a rulat deja mult azi. doar frige, atît. e bine.
<<

wellington

Post Sun Jul 25, 2010 6:36 am

in pat laptopu traieshte doar pe suport. de fapt, pe orice suprafatza plana trebuie sa aiba macar o scrumiera, o carticica, ceva care sa-i ridice burtica, mentzinând-o racoroasa.

majestate, bagatzi neshte detalii despre treaba cu dizolvatu, pls.
sluga preaplecata.
Previous

Return to IT