Retete rapide si geniale

mananc, deci imi pare bine

Moderator: merveiozu

Message
Author
User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#181 Postby tech » Thu Feb 07, 2013 5:02 pm

Radu Anton Roman:

Image

User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#182 Postby tech » Thu Feb 07, 2013 5:03 pm


User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re:

#183 Postby wellington » Thu Feb 07, 2013 5:08 pm

marmota jmechera wrote:Haoleo, le pune CU COAJA? sper ca le culeg din portocalul din fata casei...

kiar & cand culegem mandarine din curte, pentru suc, le spalam inainte.
altfel cum?
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#184 Postby tech » Thu Feb 07, 2013 5:12 pm

si cu voia dvs ultimul pe lista :)))
tech :

- chiar daca e fitza sa pui ulei de masline extravergin (cum mai fac si eu) la unele mancaruri (pui la ceaun par egzamplu) este de preferat sa punem ulei de foarea soarelui.

- daca nu ai mojar/pixtil nu fa mujdei! sau taie o bucata de coada de sapa si improvizeaza un pisalog*

PISĂLÓG, -OÁGĂ, pisălogi, -oage s. n., adj. 1. S. n. Unealtă casnică (de lemn, de metal, de piatră etc.) de obicei rotunjită cu o măciucă la un capăt sau la amândouă, cu care se pisează ceva în piuliță sau în piuă; pilug. 2. Adj. (Fam.; adesea substantivat) Care plictisește pe cineva cu repetarea aceluiași lucru, cu insistențele. – Pisa + suf. -ălog.

euNuke
Posts: 2883
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:32 pm

Re: Retete rapide si geniale

#185 Postby euNuke » Thu Feb 07, 2013 5:28 pm

crecă coana welly poa să facă mujdei cu nasu, nu-i trebe pisălog, că la cît de bocârnat, musculos şi insistent îi e organu ie bun şi de spart lemne, darmite de sfărîmat usturoiu...
inchiriez nickname genial si ieftin ca braga: 10.000 de parai pa luna

User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#186 Postby tech » Thu Feb 07, 2013 5:31 pm

Pojar avea nevoie de o reteta de mujdei, nu wellington

iar v-ati loat de la politichie ? :)

euNuke
Posts: 2883
Joined: Tue Jan 27, 2009 8:32 pm

Re: Retete rapide si geniale

#187 Postby euNuke » Thu Feb 07, 2013 5:37 pm

nu, da' fincă venise vorba de mujdăi m-a dus gîndu automat la cucoana...şi miasmele de mititei de la castelu ei din espania :lol:
inchiriez nickname genial si ieftin ca braga: 10.000 de parai pa luna

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re: Retete rapide si geniale

#188 Postby wellington » Thu Feb 07, 2013 7:34 pm

asha euNuke... dragule... indiferent de subiect, toate alea te duc cu gându tot la mine. :D

honey, you've got quite an obsession.
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

Pojar
Posts: 2033
Joined: Sat Oct 07, 2006 4:52 pm

Re: Retete rapide si geniale

#189 Postby Pojar » Thu Feb 07, 2013 11:58 pm

multumesc mult.
l-am facut aseara cu ulei de masline, otet, sare, piper si ceva unt.
cu homemade pizza.

data viitoare incerc cu smantina.
The beatings will continue until the morale improves.

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

Re: Re:

#190 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 12:36 am

wellington wrote:
marmota jmechera wrote:Haoleo, le pune CU COAJA? sper ca le culeg din portocalul din fata casei...

kiar & cand culegem mandarine din curte, pentru suc, le spalam inainte.
altfel cum?


Ma gandeam la niste portocale de-am luat eu candva din supermarsheu si mi-a ramas oranjul pe maini. Nu praful ma ingrijoreaza, ci colorantii, prezervativele si ceara de le pun comersantii pe fructe sa dea bine si sa zaca multa vreme in galantare.

Cat despre mujdei, nu am auzit niciodata de varianta cu otet, o sa incerc.


N-am vazut la nimeni pe aici pisaloage, numa presa d'aia metalica https://www.google.fr/search?q=presa+de ... 0QW7lYDQCQ - mie mi se pare amar usturoiul torturat astfel.
Madonna e de vina!

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re: Retete rapide si geniale

#191 Postby wellington » Fri Feb 08, 2013 12:49 am

nu shtiam faza cu colorantzii. e clar: tu eshti mai la nord, portocale de import: alta politica.

faza cu pisalogu shi piulitza lipsa mi se par aberante rau. doar francezii nu s-au nascut cu presa-n casa? cu ce zdrobesc ei alte kestii.... asha... in general.

de pilda, uite un sos andaluz: un pumn de frunze de patrunjel, un praf de sare grunjoasa, un ardei roshu uscat, iute ca iadu, curatzat de semintze shi nervuri. se zdrobesc toate astea fin fin fin in mojar, adaugand incet ulei de masline. se foloseshte pentru grataruri: coaste, fleici grase shi bine pârpälite pe cärbuni, frigarui, etc. acompañat de tone de bere rece, de sangria sau tinto de verano.

cum faci asta fara mojar? nu mai pun sosurile cu nuci, cu migdale...
sa le vezi p-alea imense, pentru familiile cu 8 copii, 25 denepotzi, reunitzi totzi de ziua bunicului etc.
sau sa le vezi pe-alea de piatra, care au loc fix in bucatariile de tzara pen ca-tzi rupi spinarea daca le ridici.

ce zici de piulitza asta?

Image
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

#192 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 12:55 am

Pfff is pline bucatariile lor de gadgeturi si tuperruri. Soacra-mea saraca ma umple mereu de cadouri d'astea, de exemplu am un borcanel cu o sforicica, pui patrunjel in el, tragi de sforicica si niste lame inauntru ti-l "toaca"... o porcarie monumentala, dar deh :)

Mi-e rusine sa ii zic soacra-mii ca nici nu mai stiu pe unde l-am pus.

Eu si lingura de lemn am adus din Ro, din bucatarie de la bunica, dar asta doar din motive sentimentale. Lingura d'aia scobita grosolan, cu o floricica facuta cu carioci pe coada :)
Madonna e de vina!

User avatar
varsator
felis domestica
Posts: 3459
Joined: Sat Jun 24, 2006 5:49 pm

Re: Retete rapide si geniale

#193 Postby varsator » Fri Feb 08, 2013 11:13 am

Eu am cateva linguri de lemn pictate de fetele mele la ora de "abilitati practice" (fostul lucru manual). Pe una (lingura) o cheama Vanesa. :D

Mojar am vrut si eu sa-mi iau, dar cand m-am hotarat l-au scos aia de la Ikea din oferta. Mai e unul vandut de Jamie Oliver, dar mi se pare foarte scump pe moment. Vorpesc de alea de piatra, ca din lemn am avut si nu mi-au placut, retin mirosul si daca le uiti cu apa in ele se crapa.

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

Re: Retete rapide si geniale

#194 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 12:59 pm

varsator wrote:din lemn am avut si nu mi-au placut, retin mirosul si daca le uiti cu apa in ele se crapa.


Asa e, nu trebuie sa le tii la inmuiat (incep sa am dubii cu limba romana, sper ca am conjugat bine) si imediat dupa spalat trebuie uscate. Eu le pun pur si simplu agatate in uscatorul de vase.

Cat despre miros, nu fac decat usturoi in pisalogul ala. Mai tii minte faza din Meet the fockers? cand Dustin Hoffman ii zice lui de Niro ca el n-a spalat niciodata tigaia in care le pregatise omleta aia fantastica :D
Madonna e de vina!

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

Re: Retete rapide si geniale

#195 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 1:11 pm

marmota jmechera wrote:
varsator wrote:din lemn am avut si nu mi-au placut, retin mirosul si daca le uiti cu apa in ele se crapa.


Asa e, nu trebuie sa le tii la inmuiat (incep sa am dubii cu limba romana, sper ca am conjugat bine) si imediat dupa spalat trebuie uscate. Eu le pun pur si simplu agatate in uscatorul de vase.

Cat despre miros, nu fac decat usturoi in pisalogul ala. Mai tii minte faza din Meet the fockers? cand Dustin Hoffman ii zice lui de Niro ca el n-a spalat niciodata tigaia in care le pregatise omleta aia fantastica :D



Si ca sa ma mai laud si eu cu retete jeniale si rapide si extrem de originale - ma iertati, dar atat ma duce mintea, cel putin pe moment, va zic de supa mea de pui, aia care n-a dat gres la nici o boala, la nici o depresie si la nici o bucurie.

Bretonul lucreaza la o fabrica de produse din pui, deci la noi in congelator bestia in cauza e nelipsita. Si nu avicole din alea palide, umflate cu apa inca din timpul vietii lor, ci pui d'aia crescuti in libertate, nu foarte grasi, galbeni, atsoshi si cu gust de gaina. Cand ii cer sa faca plinul, imi aduce o lada de 15 kile cu pui intregi (din fericire gata asasinati, depenizati si curatati). Eu ii casapesc pe bucati anatomice si la urma imi raman oasele cutiei toracice, ceva grasime... nu le arunc, nici la mitze nu le dau, ca-s niste scarbe, le ling un pic si gata.

Cand am pofta de mancat lejer si gustos, pun la fiert o carcasa din asta, un cartof, un morcov, o ceputza, sare. Fierb totul la gramada, daca am chef la urma pun si doua linguri de fidelutza... dupa care cand a iesit tot gustul din oase, opresc focul, vars un buchet zdravan de patrunjel proaspat, tocat frumos (si mie imi place patrunjelul, uneori imi fac salata numa din patrunjel :) )si pe urma jbang sucul unei lamai.

Si gata. Mi se falfaie daca credeti ca e o reteta debila; as bea litri intregi din supa asta. Ceea ce se si intampla chiar acu.
Madonna e de vina!

User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#196 Postby tech » Fri Feb 08, 2013 1:57 pm

marmota jmechera wrote:Si gata. Mi se falfaie daca credeti ca e o reteta debila; as bea litri intregi din supa asta. Ceea ce se si intampla chiar acu.


acum bei sa ti se falfaie ?
ca n-am inteles :)

User avatar
varsator
felis domestica
Posts: 3459
Joined: Sat Jun 24, 2006 5:49 pm

Re: Retete rapide si geniale

#197 Postby varsator » Fri Feb 08, 2013 3:34 pm

bea litri intregi de supa, mai

marmo, nu asa se face Bouillon-ul ala de trebuie sa-l pui in toate retetele alea straine? ca ma dispera bucatarii astia de la TV, chiar si romanii au inceput, gen "si adaugati un litru de supa de pui" ... wtf, daca fac supa de pui o mananc, nu fac alta mancare cu ea ...

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re: Retete rapide si geniale

#198 Postby wellington » Fri Feb 08, 2013 5:06 pm

hahhhahaa

ashtia fde la TV se refera 90% la supa la brik.

ai batrani fac aici supa concentrata. (ca doar e tzara unde maggie shi gallina blanca au inventat pastilele de supa concentrata.)
nu e mancabila.
se pun oase, jamon (mai atzos), morcovi, tzelina, ceapa, carne de vita, de pui. se lasa la foc mic ore shi ore, se strecoara shi se portzioneaza shi se congeleaza.
carnea shi legumele se arunca. dupa atata fierbere, nu mai au gust.

supa asta (zeama, mai bine zis) se foloseshte in gatirea altor mancaruri.
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

#199 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 6:01 pm

Beau supa sa moara dujmanii mei :P

Bouillonul se face cum zice syd, dar n-apuc sa fac niciodata, ca n-am destule oase si mi-e si cam scarba asa de idee :)
Madonna e de vina!

User avatar
varsator
felis domestica
Posts: 3459
Joined: Sat Jun 24, 2006 5:49 pm

Re: Retete rapide si geniale

#200 Postby varsator » Fri Feb 08, 2013 6:34 pm

wellington wrote:ashtia fde la TV se refera 90% la supa la brik.

adica cubuletele alea cu tot felul de arome, pui, vita, legume?

marmota jmechera
Posts: 1160
Joined: Mon Jun 22, 2009 11:36 am

#201 Postby marmota jmechera » Fri Feb 08, 2013 6:38 pm

Na, sunt cutii cu buioane concentrate... niste porcarii, mi-e scarba cand ma uit la ele, si la brikuri si la cubulete...
Madonna e de vina!

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re: Retete rapide si geniale

#202 Postby wellington » Sat Feb 09, 2013 12:01 am

yo am facut de multe ori "caldo" (care nu-i tot una cu supa. de-ai ziceam zeama). mi-a amintit de facerea piftiilor, dar fara usturoi.
cand zeama scade shi se raceshte ramane o gelatina maron, cu gust tare. pui un bucatzoi de-asta cand faci paella sau supa, sau mâncärica de cartofi cu anghinare shi mori ce bun e. de nedescris.
restaurantele vestite ca gatesc pe baza de "zeama" sunt mereu pline.
sh-apoi, cu cantitatea de jamon ce se mananca-n spaña, cum sa arunci osu?

Image
_________________
la asta ma refeream cu supa de brik:

Image
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

Pojar
Posts: 2033
Joined: Sat Oct 07, 2006 4:52 pm

Re: Retete rapide si geniale

#203 Postby Pojar » Sat Jun 18, 2016 7:06 pm

Texas Fries

one bag of frozen fries, whatever your favorite EU brand might be.

https://www.gianteagle.com/13120014611.aspx

bake at 450F for 10 mins.... or whatever your EU temperature equivalent is.

pull out of the oven, spread generously mexican blend cheese, or whatever your EU favorite brand might be. gotta be mexican to be texas fries.

https://www.google.com/search?q=mexican ... u5Hi_uM%3A

sprinkle fine cut green onion... with french accent if you'd like.

http://www.farmerfoodshare.org/veg/green-onions/

spread bacon bits, or whatever yer EU brand is....

http://www.target.com/p/mccormick-bac-n ... A-13276435

back in the oven at 450F for 10 mins.

enjoy with plenty of beer.

you're very lucky i'm already drunk.
The beatings will continue until the morale improves.

User avatar
tech
Posts: 4443
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

Re: Retete rapide si geniale

#204 Postby tech » Sat Jun 18, 2016 7:50 pm

asa mancare texana l-ar impresiona pe juniorul meu

nu am inteles din reteta cu ce te-ai ambetat. nu ma apuc de ea pana nu stiu precis
io sunt mai scrupulos cand vine vorba de retete culinare
:)

nebunatika
in cautarea fericirii
Posts: 2890
Joined: Sun Jun 24, 2007 10:46 am

Re: Retete rapide si geniale

#205 Postby nebunatika » Sun Dec 11, 2016 12:36 pm

de vreun an de zile m-am apucat să îmi fac ciorbă like în fiecare weekend

recent am trecut de la ciorba de legume la ciorba de vită și este ca un "drog", potolește foamea dar în același timp
îți dă senzația aia fantastică cum că totul ar fi în regulă. uneori chiar adorm imediat după

cred că e ok să menționez asta aici dacă te gîndești că în timpul săptămînii mănînc la muncă deci seara nu cine știe ce gătit.
ritual helps


Return to “%s” Observatorul gastronomic



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest