Poze cu ospatul de anul asta

cei care ne-aduce noua / carti, parfum, icsbocs si oua

Moderator: Xenia

Message
Author
merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#61 Postby merveiozu » Mon Jan 05, 2009 5:41 am

eh, na, poate nevasta-ta sa fie mai bucataroasa, sa nu va sfrijiti de foame..

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#62 Postby merveiozu » Mon Jan 05, 2009 5:42 am

:twisted: :lol:

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#63 Postby wellington » Mon Jan 05, 2009 5:53 am

yo tot gatesc, zilnic kiar, numa ca nu transpir gatind. :D
azi am facut trei feluri kiar. shi toate in juma de ora (timpu de firbere nu se pune).
cat despre nevasta, shtiu sigur ca shtie sa faca caipirinha shi cafea cu mashina expresso. (deocamdata e inexact sa o numesc nevasta, iar cat despre viitor, atat apropiat cat shi indepartat, acesta se arata ca un mare magar in ceatza). :lol:
Last edited by wellington on Mon Jan 05, 2009 6:40 am, edited 1 time in total.
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#64 Postby Mocka Rolla » Mon Jan 05, 2009 6:03 am

merve, pina la urma e povestea cu sacul si peticul, turcul si pistolul. oamenii se cauta si se gasesc dupe afinitati. e bine ca fiecare sa-si gaseasca fit-ul. io tin la traditie, masa imbelsugata, casa-casa, deci e firesc ca m-am intorlocat cu un traditionalist sarmalivor, care in momentul de topire amoroasa maxima mi-a zis: "asa mult te iubesc atunci cind ma intorc acasa si vad de pe strada geamul de la bucatarie aburit..." :) la asta se mai adauga si una bucata copil care nu pune botul pe mai nimic din comert, deci clar prajitura in casa, tortul cu mere si frisca la ordinea zilei, asta e - fisa postului, respectam datele si membrii echipei. adik ultima aventura gastronomica in oras cu copilul s-a soldat cu decartat in jerbe la doua noaptea, pe pat, pe perdea, cam pe tot ce-a fost prins in aria de 1 metru de acoperire. :)) si asta cu fo doua zile inainte de Craciun, cind totul erea bec, spalat, calcat, lustruit. puii mei, nu se darima lumea daca o data la 2-3 zile stau in bucatarie 2 ceasuri. e pentru baietii mei, care nici ei nu dezamagesc si confirma mai ceva ca echipa nationala de folbal. to serve and protect, ce basca mea! :)
Last edited by Mocka Rolla on Mon Jan 05, 2009 6:24 am, edited 1 time in total.
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#65 Postby Mocka Rolla » Mon Jan 05, 2009 6:16 am

tech wrote:mocka, di ce te-ai intrebuintat bre atata ?!
carnurile fierte in bors si vinoasele alea (de vremuri mai bune nu crizate ca astea) ajungeau. hai, si carnatu'

sper ca flamboyantu' e peste purpura


intrebuintarea devine din nervi. :) cu numarul felurilor n-am esagerat, ca deh, sarbatoare, mai ceva antreuri, inca ceva feluri de baza, ma rog, ideea e ca oameni la masa, musafiri, nu hranesti neste guri cu doo felii de muschi. plus ca trebe hranite citeva zile bune, pina spre boboteaza, ca cine e tembelu sa se apuce pe 2-3 de gatit? io nu, in nici un caz.

am esagerat cu cantitatile, dar asta devine din nebunie maxima si pata pe creer, caci am planificat si stiut ca pe noi revelionul ne prinde clar in tarile calde, prin Republica Dominicana, cel mai rau caz Antilele Olandeze. fo 10 zile de pace si spalat mintile obosite, ziceam noi. care plan a cazut subit pe 30, futu-i in aripa pe baietii cu turizmu, iar io am ramas cu ochii in soare, frigiderul gol si nici un fel de plan de backup. si m-a apucat furia, doar ca io la nervi sint stahanovista, nu distructiva. daca aveam cal si plug ma puneam la arat prin brazda, sa ma racoresc. deci am zis, ce vreti voi? revelion? aud bine? revelion va dau. si m-am apucat de gatit seara pe la 11, m-am mai oprit pe la 1 la prinz pe 31, am dormit fo 3 ore si iar am mesterit pina pe la 9 seara. e ca si cum ai da pumni cu sete la sacul de box, te racoresti. :)) nush, e dupe felul omului, decit sa urlu de furie io prefer sa mut mobile de una singura.

si da, Flamboyantu' e un fel de imparat rosu.
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

io
Posts: 1596
Joined: Mon Jun 26, 2006 4:34 pm

#66 Postby io » Mon Jan 05, 2009 2:24 pm

Merveiozule, ca sa te sochez un pic mai mult, iti zic ca barbatu-meu s-a ocupat de "ospatul" nostru de anul asta: piept de ratza la cuptor cu sos de rodii, homar, caviar de diverse culori...Eu doar m-am dus si am recuperat prajitura comandata si piinea. Oh, oroare!!
Gospodina din mine nici macar nu s-a nascut, asa ca n-avea cum sa moara. Cit despre obiceiurile mele culinare te las sa fantasmezi, n-am a ma justifica.
Surtout pas trop de zèle.

Chukie
Posts: 669
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:55 am
Location: la mine sau la tine?

#67 Postby Chukie » Mon Jan 05, 2009 4:28 pm

Io-s măcinată aşa, de nişte "lupte intestine" :lol: (acum mi-am amintit de expresia asta cretină): pe de o parte admir prototipu' lu' maica'mea, care face totul cu manutzele ei si cu pasiune, umpland masa de ne luceau mie si lui taica-meu ochii-n cap de bucurie si mandrie ca avem asa o gospodină-n casă, pe de altă parte io prefer să fiu cu aprovizionarea, sa alerg prin oraş cu maşinuţa când e mai aglomeroiu (am io aşa, o pasiune ascunsă, îmi creşte adrenalina :lol: ) şi să aleg marfa iar altcineva s-o aducă la forma finală de pus pe masă (în timp ce io beau o bere, două).
Răbdare am numai la mărunţit pentru salata de boeuf, pac-pac-pac, chiar îmi face plăcere, iar Manole stă lângă mine în cur cu ochii beliţi, că mai îi pică ba nişte morcov, ba albuş de ou, ba carne fiartă. E dixtractiv.
I'm coming back, I will return, and I'll possess your body and I'll make you burn

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#68 Postby merveiozu » Mon Jan 05, 2009 5:57 pm

pai, da, io, de-aia dintre doamnele marin, cea mai vizibila si rolmodeala e andreea, nu sanda. asta da oroare :)
tolomacu de portobula nu haleste absolut nimic, nici friptane, nici mezel, fff rar cate-o bucatica de pui crud.
putem sa-l lasam linistiti in chicineta, cu tavile descoperite pe masa, le ignora cu superioritate.

nefe
maimâţă periculoasă
Posts: 2456
Age: 41
Joined: Tue Jun 27, 2006 3:45 am

#69 Postby nefe » Mon Jan 05, 2009 6:32 pm

Cum mai zisei anterior, de reveion am avut comenzi de facut platoaie de salatsi de bof, cumarfi circa sase, din cauza carora mi-am scuipat si sufletul tot maruntind la legume, in orele premergatoare evenimentului.

Iata aici un specimen, cu tot cu termen de valabilitate.
Image

Pozele cu bibilica si cu magretul de ratzoi in sos de mere au iesit ca un rahat, spre deosebire de produsele ele insele, care au avut un mare succes, mai ales bibiloiul cu prune uscate si ghebe.
Porn to be wild

Xenia
Posts: 1150
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:54 am
Location: Montreal

#70 Postby Xenia » Tue Jan 06, 2009 9:21 pm

vai rau mi s-o facut, tu Mocka :lol:
cat ca romanii au niste mancari de te ia salvarea macar o data pe an se merita minunatiile alea .. in orice caz, puteti sa fiti mandri ca sunteti in stare sa produceti asa tavi, ca simptomele populatiei americane sunt doua:
- oamenii nu prea stiu sa gateasca. cineva chiar zicea la TV ca 2/3 din generatiile recente nu au habar sa faca soiuri simple de mancare.
de aici rezulta:
- sigur ca lumea se hraneste prost si-n salturi, da-s si din ce in ce mai multi in Quebec care daca le pui chestii carnivore pe platouri se reped la morcovii conopida si salatile crude de pe farfuria de alaturi. Care se-nvata singuri sa gateasca feluri simple, da' nu asemanatoare cu ghiulelele noastre de lovit in ficat.
Merveiozule sa stii ca viitorul nu-i asa negru cu semipreparate, ca uite criza asta financiara a intors populatia catre portmonee, gatit in casa si cursurile de bucatarit de la TV se razbuna :D !

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#71 Postby merveiozu » Tue Jan 06, 2009 10:02 pm

ei, eu nu indemn partea barbateasca a planetei sa le goneasca pe doamne cu toroipanu in curte, sub sopron, la jumilit rate si gaini.

spun ca e o imensa pierdere irosirea talentelor bucatiresti traditionale, ca cititu vs netu in exces.
in preavizu craciunului am luat cate-o toba, cate-un caltabos caroli, etc, de la carfur, de diverse culori.
pardon...
deci, e cu atata mai de admirat efortu facut de doamnele care se angajeaza la treburile astea grele, totusi.
care nu, sante, ole, no problem.
ma bucur, personal, cand vin acasa, iar la etaju nostru ma pocneste cate-o aroma dementiala de haleu.
si ce beton e cand descopar ca miroase la noi:D
asta-i treaba cu mancatu, din perspectiva mea.

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#72 Postby wellington » Sat Jan 10, 2009 5:54 am

io wrote:Merveiozule, ca sa te sochez un pic mai mult, iti zic ca barbatu-meu s-a ocupat de "ospatul" nostru de anul asta: piept de ratza la cuptor cu sos de rodii, homar, caviar de diverse culori...Eu doar m-am dus si am recuperat prajitura comandata si piinea. Oh, oroare!!
Gospodina din mine nici macar nu s-a nascut, asa ca n-avea cum sa moara. Cit despre obiceiurile mele culinare te las sa fantasmezi, n-am a ma justifica.


io, daca efortu nu-i prea mare, potzi sa-mi pasezi shi mie retzeta sotzului la sosu de rodii¿ la skimb daca vrea...
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#73 Postby wellington » Mon Apr 20, 2009 12:56 pm

deci trecem la ospatzu de pashti...

cum ajung la mami-n casa, bag nasu-n frigider:

Image

shi-n cuptor:
pulpitze de pui ashezate strategic peste cotletzele de porc. usturoi, vin... miroase de te indoaie...

Image
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#74 Postby wellington » Mon Apr 20, 2009 1:11 pm

oua vopsite artizanal, caci aici vopseaua romaneasca pt ocazie se vinde la pretzuri de aur. shi nu e k nu putem, da nu vrem (ai drek de bijnitzari k ma nervatzi de pashti!):

Image

Image


detaliu de la mine din farfurie: combinatzia mea perferata: drob (da nu de miel) cu usturoi verde proaspat, cultivat de mami plus salata boeuf.

Image

(cam luminoasa poza. mi s-a reflectat flashu-n maioneza).
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#75 Postby wellington » Mon Apr 20, 2009 1:26 pm

Image

pasca cu brANzica, vanilie shi stafide. ah ce bun, ah ce bun!
Image

tort cu ciocolata, imbracat in frishca shi fara zahar. jeleurile de ornament au zahar, asha k le papa baietzii.
nu am mai avut loc in burtica pt tort, am luat acasa la paket, fireshte. are 5 straturi shi miroase a rom. cum am desayunat pasca, pun mai tarziu poza cu sectziunea-n tort. da alvaro zice ca e foaaaarte bun. muy muy muy rico! (saracu, el a mancat dulciuri de casa in toata vietzishoara lui de circa 4 decenii, numa de la maica-mea. deci e nebun. e in stare sa-i doarma pe prag, sa-i ridice 1 templu.)

Image
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

mianna
Posts: 92
Joined: Fri May 09, 2008 8:56 pm

#76 Postby mianna » Mon Apr 20, 2009 4:07 pm

wellington wrote:oua vopsite artizanal, caci aici vopseaua romaneasca pt ocazie se vinde la pretzuri de aur. shi nu e k nu putem, da nu vrem (ai drek de bijnitzari k ma nervatzi de pashti!):


hint: hartie creponata gasesti la vanzatori legitimi? ies cam ashe (sau chiar mai faine, in functie de imaginatia fiecaruia) :


Image

Xenia
Posts: 1150
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:54 am
Location: Montreal

#77 Postby Xenia » Mon Apr 20, 2009 6:21 pm

*xenia lesina*

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#78 Postby wellington » Mon Apr 20, 2009 7:14 pm

minunat, mianna. ce formidabila idee!
bine venishi shi pashte fericit. credeam k ai disparut... :)
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

mianna
Posts: 92
Joined: Fri May 09, 2008 8:56 pm

#79 Postby mianna » Mon Apr 20, 2009 9:05 pm

wellington wrote:minunat, mianna. ce formidabila idee!
bine venishi shi pashte fericit. credeam k ai disparut... :)



nu scapati asa usor de mine .... :)

sarbatori fericite si o primavara minunata tutulor.

nefe
maimâţă periculoasă
Posts: 2456
Age: 41
Joined: Tue Jun 27, 2006 3:45 am

#80 Postby nefe » Mon Apr 20, 2009 9:23 pm

wellington, I hate you so much right now.

Dracu' ma pune sa vin pe topice d'astea, sa-mi plesneasca toate celea de pofte???

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#81 Postby wellington » Mon Apr 20, 2009 9:30 pm

:oops:
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

Xenia
Posts: 1150
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:54 am
Location: Montreal

Re: Poze cu ospatul de anul asta

#82 Postby Xenia » Sun Jul 12, 2009 4:56 pm

Toate ca toate, da' nu deschideti topicul asta in timpul anului, in zilele obisnuite, ca va vine rau de poooftaaaaa :))))))
"And we love the abuse because it makes us feel like we are needed"

mianna
Posts: 92
Joined: Fri May 09, 2008 8:56 pm

Re: Poze cu ospatul de anul asta

#83 Postby mianna » Sun Jul 12, 2009 6:26 pm

Xenia wrote:Toate ca toate, da' nu deschideti topicul asta in timpul anului, in zilele obisnuite, ca va vine rau de poooftaaaaa :))))))


si de grija ce ti-e de noi, te gandisi sa-i dai un "up" :P

Xenia
Posts: 1150
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:54 am
Location: Montreal

Re: Poze cu ospatul de anul asta

#84 Postby Xenia » Sun Jul 12, 2009 7:28 pm

hahahah ai dreptate, da' am presupus ca la voi sigur se mai gaseste ceva bun in frigider, ca-i duminica seara si m-am gandit sa va-ncurajez sa mai dati o tura pe la bucatarie :)) soooorry :)
"And we love the abuse because it makes us feel like we are needed"


Return to “%s” Mos Craciun & friends



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest