Poze cu ospatul de anul asta

cei care ne-aduce noua / carti, parfum, icsbocs si oua

Moderator: Xenia

Message
Author
merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#31 Postby merveiozu » Sat Dec 27, 2008 6:33 pm

pisica-porcu anu asta a scapat fara poze cu beteala-n cap, cred ca e cadou destul:)

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#32 Postby wellington » Sat Dec 27, 2008 11:48 pm

pe 24 decembrie a fost masa de noche buena, adik cea spaniola. pe 25 a fost cea romaneasca, din casa parintzilor mei, la care am uitat sa fac poze. asha ca voi pune cateva pozishoare, putzine, de la masa de nochebuena. (ale cateva in care nu ne ies fetzele)
antreuri: salata de vinete romaneasca shi de boeuf adusa de mami. jamon, branza, cateva tipuri de mezeluri, langostinos shi craci de raci.
Image

cum am facut naveta de fo 3-4 ori intre apartamentu lu frate-meu shi cel al lu nicu (era ziua lui) shi al marianei, n-am prins instantanee cu papica frumos aranjata, inainte de a ne atinge de ea. da asta avem, cu asta defilam.
Last edited by wellington on Sun Dec 28, 2008 4:09 am, edited 1 time in total.

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#33 Postby Mocka Rolla » Sun Dec 28, 2008 12:30 am

deci colegu merve, sa te bata viscolu daca faci f'un resize. pozele astea e numa ezacte, sa le foloseasca Xenia (de exemplu) sau alti diasporeni ca desktop sarbatoresc. merge si de-un slideshow pentru colegii lor strainezi, sa bage bine aia la cap calta-bosch, R-cheet-U RA, sarm-wall-E, ca de Dracula ne-am plictisit.

io as alege poza cu sarmale de-un desktop, frumos incadrat platoul, lateralele mai liberute, e loc de shortcut-uri, fin, deosebit.

si pisica: asta, pe linga ca nu e pisica portocala, nu e nici pisica porc. stiu specia - e pisica pagoda. daca ar fi fost o doamna as fi zis ca-i mitza carmelita, dar asa nu indraznesc sa impietez. deci pagoda: fii atent cit de armonios se combina linia urechilor cu-a ochilor.
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#34 Postby merveiozu » Sun Dec 28, 2008 12:48 am

a, daca nu ma cearta colegii :roll: ca mie mi se pare deranjant sa te uiti la poza cu scroll-u, dai din cap st.-dr. ca la tenis pana vezi tot haleu'.

pisica-porcu e portocala, iar pagoda din poza, cu ansamblu respectiv, este albastrica, pisica alor mei, de care intreba n'sg.
mi s-a zis ca are ceva de abisiniana (dupa dungi, conformatia capului etc, iar asta se leaga de numele ei, cand era mica avea reflexe albastrui).
dupa sterilizare, dintr-o pisica de 350 de grame s-a transformat in chirpicu respectiv.

all the people in da world, lemme hear you say R-TCHEE-TWOO-RAAAAAA!!! :lol:
nefe, sunt curios de ce-o sa zica bretonu cand o sa vada de ce ti-e tie pofta, colesterolu ala in strat gros de pe rtcheetworaa. :D

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#35 Postby wellington » Sun Dec 28, 2008 12:52 am

supa de picadillo am pierdut-o ca eram la nicu.

mushki umplut servit cu piure de cartofi shi sos de mere.
Image
Image
Image
Last edited by wellington on Sun Dec 28, 2008 12:57 am, edited 1 time in total.

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#36 Postby merveiozu » Sun Dec 28, 2008 12:57 am

rulada de-aia a facut si tanara mea domnita!! e buna!!
am titnut io de ea cand a infasurat-o in sfara :D
gata
(din frigideru nostru, acum, daca scoti ceva, trebuie sa halestit tot, pentru de bagat inapoi nu prea mai ai cum)

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#37 Postby wellington » Sun Dec 28, 2008 1:08 am

merve, abia ashtept sa arat pozele tale la prietenii spanioli shi argentinieni sa vada shi ei cum arata o masa romaneasca (fiindca sa ma pun yo sa gatesc asha ceva nici gand. :P ). sa le lashi asha de märicele ca vreau sa-i vad salivand.

__________________
am inkeiat cu un desert fenomenal de bun shi ushor numit macedonia de fructe, adik salata de fructe pe la noi (rodii, mere, pere, ananas, papaya, piersici). potopu a venit a doua zi cu masa maica-mi, care ca de obicei imi da dieta peste cap deshi jura ca a facut cornuletzele, cozonacu shi tortu cu indulcitori. am carat o sacosha de papeu de la ei in frigiderul meu shi de aunci simt cum imi creshte fundu. da le vom termina (juan ma ajuta cu indarjire) shi ma voi intoarce la dieta mediteraneana.
Image

Arina
rege
Posts: 4815
Joined: Sun Oct 22, 2006 3:21 pm
Location: Chisinau

#38 Postby Arina » Sun Dec 28, 2008 2:36 pm

cum a zis mama... punem pe masa "colectia" (de sfarsit de an) de bomboane si bauturi si masa de revelion e plina

bomboanele si sunt sigura ca nr lor se va mari

Image

jewel
Posts: 135
Age: 41
Joined: Tue Jun 27, 2006 2:52 pm

#39 Postby jewel » Fri Jan 02, 2009 9:15 pm

sa mai adaugam la armata de colesterol si ceva tort.
l-am botezat "Prison Break" si o sa pun reteta cu poze zilele astea.

Image

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#40 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:05 am

bre Arina, m-am intristat rau cind am vazut cutia cu Chisinaul de seara. chestia aia contine niste alte chestii de ciocolata oribil de amara si tare, in interiorul carei se afla un maglavais de prune, o marmelada intarita, parca. curat bomboane de criza. bre, di ci vrai tu sa contrazici vorba "moldovenii cind sa string beau, maninca, fut si pling"? :)

deci, in ordinea numerelor de pe tricou, au fost antreuri:
1. muschi si kaiser fierte in bors, ca moare de varza n-am. procesul respectiv fragezeste carnea, topeste lipida ucigasa, scoate gudronul flagrant din afumatura:
Image

2. chisca si toba:
Image

3. nelipsita salata de hrean cu sfecla rosie:
Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#41 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:11 am

4. salata boului din piept de pui, nu asa, dupa reteta secreta a casei, fara cartofi si mazare si alte cele de umflat si dospit pintecele, doar morcov, telina, castravete murat, mar taiat cubulete, piept de pasare. se remarca prin ornamentele gindacistic-psihedelice, ca la bibiluri din astea n-am rabdare. enough is enough:
Image

Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#42 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:16 am

5. mincare rece din piept de curcan, am pus fo 2 piepti, circa 3 kile, plus fo 20 de cepe, rezultatul final in 3 recipiente:
Image

Image

Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#43 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:19 am

s-a trecut la chestiile temeinice:
6. carnati si colaterale:
Image

Image

Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#44 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:20 am

colaterala mai galbena a mers si cu no.7 - sarmale:
Image

Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#45 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:23 am

s-a stropit cu vin romanesc, cinstit, rosu, sec, cit si ultimele stecle de serie limitata, dupa cum urmeaza:
Image

Image

Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#46 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:26 am

s-a facut si fripturi, de porci:
Image

de retze:
Image

traditionalul bors cu urechiuse, de dat la barbatii damblagiti de alcool:
Image
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#47 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:32 am

am incropit foto-reportajul la bucatarie, caci conditiile imi sint vitrege dar potrivnice, jumatatea mea se opune, zice ia da bre jos jucarica aia din mina si tine-te mai bine de-un paharut. tot ce-am putut spiona a fost maxim o sectiune prin salata cu piept de pui si buseuri cu brinza in plan indepartat:
Image

care am preparat mai multe, inclusiv placinta de carne cu ban, de care inca nu ne-am atins. a fost si cornulete si haiosh, dar asta e contributia lui mama, plus cozonacul, tot al ei. e si tort, da' iar, poate miine ne apucam serios de mincat.
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Arina
rege
Posts: 4815
Joined: Sun Oct 22, 2006 3:21 pm
Location: Chisinau

#48 Postby Arina » Sun Jan 04, 2009 2:34 am

Mocka Rolla wrote:bre Arina, m-am intristat rau cind am vazut cutia cu Chisinaul de seara. chestia aia contine niste alte chestii de ciocolata oribil de amara si tare, in interiorul carei se afla un maglavais de prune, o marmelada intarita, parca. curat bomboane de criza. bre, di ci vrai tu sa contrazici vorba "moldovenii cind sa string beau, maninca, fut si pling"? :)


stai ca nu am inteles... nu-ti place "chisinaul de seara"? sunt unele dintre preferatele mele. imi place ciocolata amara. ciocolata sa fie ciocolata. si interiorul nu e intarit, e chiar moale. si, da, e cu prune. si eu ador prunele uscate.
si chisinaul de seara, meteoritul si cu toata dradostea deloc nu-s bomboane de criza, sunt printre cele mai scumpe si bune.
am mai avut si o cutie de praline "gloria". foarte bune si fine.

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#49 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:39 am

chisinaul ala de seara e cea mai naspa chestie ce-am mincat-o fo data in domeniul dulcelui. bomboane cu marmelada de razboi. s-a uitat copilul la mine, io la el, ne-am inteles din priviri, am dat din cap si am aruncat la tomberon.

pune din alea cu bucuria piticului, sau cum ii zice... :)
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

Arina
rege
Posts: 4815
Joined: Sun Oct 22, 2006 3:21 pm
Location: Chisinau

#50 Postby Arina » Sun Jan 04, 2009 2:52 am

nu stiu ce ai mancat, dar interiorul sigur nu e din marmelada tare. si chiar sunt unele dintre cele mai apreciate tipuri de bomboane, cu premii etc. dar, gusturile alimentare nu se discuta :)

bucuria piticului? :roll:

Chukie
Posts: 669
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:55 am
Location: la mine sau la tine?

#51 Postby Chukie » Sun Jan 04, 2009 12:34 pm

Omîgîîî, mocka! Mie cărnăriile nu-mi stârnesc decât arareori pofte, dar când am văzut salata, morăturile şi "buşeurile"(bine am înţeles? aşa se numesc?) mi-a explodat sălaiva-n gură. Viaţa a fost nedreaptă cu mine, fiindcă maică-mea a fost o bucătăreasă excepţională, de-aia nebună care găteşte zilnic şi cu pasiune demnă de o cauză mai nobilă, eu am rămas neştiutoare-ntr-ale bucătărelii, n-am fost nevoită să gătesc şi oricum era mai uşor şi mai bine să aştept para mălăiaţă.
Dar aşa nu se mai poate, m-aţi stârnit; lasă că din februarie intru-n prenatal şi mă pun la punct cu gătitul, va veni vremea să salivaţi şi la pozele mele!! (chiar dac-o să postez operele maică-mii :lol: )
Şi eu am primit bomboane din Chişinău anul trecut (era să zic anul ăsta :lol: ) de la o prietenă, mi-a adus vreo 6 sortimente dintre care am găsit unul comestibil, sorry. ÃŽn schimb mi-a plăcut ciocolata estoniană :lol:
I'm coming back, I will return, and I'll possess your body and I'll make you burn

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#52 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 2:14 pm

cum zici Chukie de mama ta, cam asa e si mama. nici io n-am avut habar, n-am gatit pina tirziu in viata. intram in bucatarie si ma dadea sefa afara, ca ce caut, n-am si eu o carte de citit, o tigara de fumat cu prietenii? si mai zicea ca sa ma bucur de viata, ca vremea nu se intoarce si de gatit oi gati toata viata, sa ma satur. si avea mare dreptate. acu am ajuns sa gatesc cu si in ciuda. de nervi. dau revelion la tot cartierul.
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

io
Posts: 1596
Joined: Mon Jun 26, 2006 4:34 pm

#53 Postby io » Sun Jan 04, 2009 3:42 pm

Mocka Rolla wrote:. acu am ajuns sa gatesc cu si in ciuda. de nervi. dau revelion la tot cartierul.


m-am linistit, Mocka: vroiam sa te intreb daca ai inceput sa gatesti din noiembrie ca sa ai timp sa faci tot ce ne-ai aratat. Man, cita munca.

La anu' fa si tu un iepure la cuptor. eu am comandat o prajitura, pe alta am cumparat-o...n-am timp de pierdut cu tone de mincare de Craciun sau revelion (nici s-o fac nici s-o maninc): osapturile de sarbatori m-au blocat intotdeauna. era perioada ideala de regim de slabire pentru mine: efectiv mi se innoda stomacul in fata unui astfel de dezmat.
Surtout pas trop de zèle.

Chukie
Posts: 669
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:55 am
Location: la mine sau la tine?

#54 Postby Chukie » Sun Jan 04, 2009 4:15 pm

Stai c-am uitat să întreb: ce-i aia chişcă? Chestia aia gri care seamănă cu un caltaboş tăiat?
Of, pozele mockăi m-au umplut de melancolie...atâtea feluri făcea şi mamanul meu înainte să se îmbolnăvească...era o ghiftuială de sărbăutori ceva de speriat: cârnaţi, caltaboşi, coaste- salată de boeuf, de vinete, curcan la cuptor, supă cu tăiţei, platouri cu di tăti, rulade de carne, ciorbe, sarmale muuulte etc. După aia n-a mai făcut decât jumătate din astea :lol: .
Dar anul ăsta chiar a fost sărăntoc în mâncăruri, io de la Craciun până ieri am zăcut la pătucean şi Anul Nou a trecut între o inhalaţie şi o frecţie cu spirt+ceaiurile de ceapă de rigoare :lol: (acum am auzit şi io de aşa ceva). Aşa că mai puneţi poze, să-mi limpezesc şi io ochii.
Şi plăcinţelele alea cu brânză, mocka, îmi amintesc de nişte plăcinţele ce le-am mâncat la turcaleţi, staţi să văd de mai găsesc poze.
I'm coming back, I will return, and I'll possess your body and I'll make you burn

Mocka Rolla
Posts: 4111
Joined: Wed Jul 05, 2006 3:25 pm

#55 Postby Mocka Rolla » Sun Jan 04, 2009 7:53 pm

da, chisca ii zicem noi chestiei aleia gri. care nu e chiar caltabos, ala se face cu bucati mari de carne si slana, tocate mare din satir, iar daca se fierbe in singe rezulta singeretele. chisca e mat umplut cu ficat fiert dat prin masina, pina se face pasta, cu orez fiert, coriandru, piper, din astea. e mai spre leber, doar ca orezul si coriandrul sint specifice.

io, :)), ma bucur ca ti-am luat o piatra de pe inima. pe bune, chiar nu mor dupa gatit. mi se pare un task de indeplinit si atit, adik imaginea aia idilica a femeii topite de fericire, cintind si baletind printre cratite imi da fiori. fac mincare cum fac si teme, asta e, trebuie. dar daca tot ma apuc, macar sa iasa ceva ca lumea. daca ar fi dupa mine, as trai toata viata cu struguri, caise, brinza, rosii si carnuri afumate, n-as aprinde aragazul decit pentru cafea. :)
- Deci, am compus acest cântec de suflet şi voi lua cu uşurinţă un La de sus...

User avatar
tech
Posts: 4449
Joined: Thu Jun 29, 2006 9:27 am
Location: alta planeta

#56 Postby tech » Sun Jan 04, 2009 10:12 pm

mocka, di ce te-ai intrebuintat bre atata ?!
carnurile fierte in bors si vinoasele alea (de vremuri mai bune nu crizate ca astea) ajungeau. hai, si carnatu'

sper ca flamboyantu' e peste purpura

ps: chisca e buna da' tot caltabosu ruleaza

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#57 Postby merveiozu » Mon Jan 05, 2009 4:20 am

of, of, stateam zilele trecute si ma gandeam ce tragedie o sa fie peste ani, multi, probabil, cand dovada asta suprema de devotiune casnica (in sensu de camin, famelie etc), ie hard bucatareala cu rezultatele ei minunate, se va topi incet, incet, printre ambalaje de semipreparate si ambalate la vid.

asa cum ma uitam la o reclama la salam, in urma cu vreo doua luni - cica despre traditie - zicea una, cu accent ardelenesc: "mama tesea la razboi, toata ziua tesea etc".
eh, peste o generatie, doua, reclama aia se va transforma, firesc, in "mama importa din china, toata ziua importa din china".

foarte bine, doamna mocarola!
colegele, nu va lasati!!

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#58 Postby wellington » Mon Jan 05, 2009 4:42 am

draga io, cum te mai intzeleg.
noroc ca intre parintzi, cumnata shi mariana nici sa vreau nu pot gati. anu asta cumnata e la dieta shi a dat-o pe bucatarie mediteraneana fara blaturi shi creme. mama s-a mai domolit, da nu de tot (inca mai am cozonac shi cornuletze din ce a produs pt craciun).
sa mor daca nu am inceput sa cred ca ospatzu ideal e facut din cinci salate shi deserrturi de fructe. anu asta am reushit sa nu ating nici un carnat da tot m-am umflat de jamon shi de mushkiuri afumate. kiar shi dietetic, craciunu ingrasha.
sper sa obtzin candva pozele de la revelion sa vedetzi ce masa dragutza am invartit yo shi juan in trei ore. (bineintzeles k nu le-am pozat yo, care nici macar n-am camera. cand ma mai loveshte entuziasmu ma rog de juan sau de alvaro sa mi-o imprumute.) acesta e maximu efort pe care-l pot investi intr-o cina.
ash mai fi facut neshte kestii gen fructe bagate in tzepushe (se poarta mult), da pana la urma am decis amandoi k sclavi pe moshie nu suntem. practic yo shi juan am gatit in sensu ca am baut bere uitandu-ne pe gemuletzu cuptiorului. pana la urma oamenii au lins tot (inclusiv tortu cumparat de care yo nu m-am atins) da cu atentzia concentrata la maximum pe sticle pe care le-au supt de parca nu mai vazusera. in acest caz, merita sa le mai bibileshti fructe intzepate shi salate ornate¿ cred k am muncit mult prea mult facand curat shi spaland farfuriile dupa ospatz. data viitoare cred ca le bag farfurii de unica folosintza sub bot. (acu glumesc. ma spanzura juan daca nu vede farfurii de portzelan in fatza shemineului cu ingerashi). se pare ca pana la pashti pot sa rasuflu linishtita. n-o sa ma mai atace nimeni cu bunatatzi hipercalorice...


_______________


hait! in februarie e ziua mea. daca nu fac ospatz o sa se zica ca-s zgarcita¿ ma pot limita la barbacoa cu bere, salata shi fursecuri¿
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.

merveiozu
Posts: 4368
Joined: Sun Jun 25, 2006 6:28 pm

#59 Postby merveiozu » Mon Jan 05, 2009 5:19 am

ok, wellington, tu tii cu ambalajele, nu mai poti de postu meu emotionant.

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 48
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

#60 Postby wellington » Mon Jan 05, 2009 5:37 am

merve, yo iubesc legumele shi fructele congelate in pungi vidate. viatza mea e plina de retzete delicioase, aparet complicate, care se rezolva in 15 minute shi care inseamna un efort de tipu: doi pumni din punga de cubuletze de ceapa, 1 din punga de cubuletze de ardei, juma de punga de ciuperci, piper shi un pahar de vin.
vrei sa vreau sa curatz ciumpercile proaspete cu manutzele mele¿:P nu mersi. nici de opaitz nu mi-e dor. admir ce e in stare sa faca lumea, da n-o invidiez.
iar cu kina n-am niic, doar cu guvernele ei... :twisted:
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.


Return to “%s” Mos Craciun & friends



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest