Fapte bune de pus sub brad :)

cei care ne-aduce noua / carti, parfum, icsbocs si oua

Moderator: Xenia

Message
Author
Xenia
Posts: 1150
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:54 am
Location: Montreal

Fapte bune de pus sub brad :)

#1 Postby Xenia » Fri Dec 02, 2011 5:49 am

Pojar, ca a dat 20 de dolari la un cersetor sincer care cerea bani de alcool tigari si mancare daca-i mai raman. Honestly, la cat sunt de scumpe primele doua, ma-ndoiesc ca din 20 se mai alege cu ceva saracul, but hey, you tried.

Good for you.
Sa ma gandesc, eu n-am copii dar platesc 35 de dolari pe luna pentru o fetita din Ghana. Mai platesc 10 dolari pe paycheck pentru saracii din zona Montrealului, 50% pentru emigranti, 50% pentru cei cu boli mintale (heheh la ce-s sensibila, asa-i). Pe urma ce le mai dau pe strada si inainte de sarbatori ma duc sa ajut voluntar dar nu stiu la ce, inca, tre sa decida altii. Si de Craciun tin cainele lui sora-mea, ca nepotul meu pleaca-n LA.

Daca va inspira, scrieti aici faptele bune pe care va pregatiti sa le faceti, cauzele pentru care merita luptat, ce-aveti la inima si vreti sa-mpartiti cu altii :)
Sigur va da karma inapoi ceva, numai nu stiu cand si cum
"And we love the abuse because it makes us feel like we are needed"

User avatar
Selkia
Posts: 4908
Joined: Sat Jun 24, 2006 1:03 pm
Location: Bucuresti Vest
Contact:

#2 Postby Selkia » Fri Dec 02, 2011 12:48 pm

am intrat acum cateva saptamani la carrefour market din drumul taberei sa cumpar ceva si ma oprise un domn in varsta cu barba, foarte coerent, nu arata a cersetor dar nici prea prezentabil nu era, zicand ca-i e foame. a durat doua secunde pana sa mi se puna nod in gat si sa mi se umple ochii de lacrimi si asa mi-am facut cumparaturile. i-am luat si lui o cutie de icre si o paine si i le-am dat cand am iesit din magazin. a fost surprins, probabil cerea oricui trecea prin fata lui si nu-i aducea nimeni nimic.

ma simt ultimul om, ma simt neputincioasa si rea si simt ca am mai mult de cat trebuie si de cat e nevoie cand vine cineva si mi zice clar mi-e foame, aveti cumva ceva si pentru mine. oribil oribil oribil. si izbucnesc in plans imediat. sunt foarte labila emotional oricum, dar cersetorii ma fac praf. sau mai bine zis oamenii care nu par cersetori, dar cer de mancare.
"prea multa mobilă şi prea puțină odaie"

stefanp
Posts: 923
Joined: Thu Jul 14, 2011 9:36 pm

Re: Fapte bune de pus sub brad :)

#3 Postby stefanp » Sat Dec 10, 2011 9:53 pm

Eu dadeam des bani la cersetori, pana m'am plictisit.. si m'am lecuit.. Sunt multi sarlatani, altii injura daca nu le dai bani asa ca mai bine sa'i bagi in morti.. sa moara in chinuri.. foarte crestineste desigur..
nu am multe fapte bune.. n'am ajutat batranele sa treaca strada.
Apropo, iata un indemn dat de iisus apostolilor :
Evanghelia dupa Toma
14. Iisus le-a spus: "Daca veti posti, veti zamisli voua pacat, si daca va veti ruga, veti fi osânditi, si daca veti face milostenie, veti pune în pericol spiritul vostru. Iar când veti merge într-o tara oarecare si veti strabate tinuturile ei, daca lumea va premeste în case, mâncati ceea ce va vor pune în fata voastra, si vindecati pe cei bolnavi dintre ei. Caci ceea ce intra în gurile voastre nu va va spurca, ci ceea ce iese din gurile voastre, aceasta va va spurca ."

o interpretare posibila e data de osho.. gasiti pe google.. la ce s'a referit Iisus .. sau in cartea samanta de mustar din cate imi aduc aminte
o interpretare a mea e ca daca faci lucrurile intr'un mod neautentic.. nu le faci din inima.. atunci vei atrage raul asupra ta.. cum spune si zicala.. drumul spre iad e pavat cu bune intentii..
mai mult.. eu chiar am trecut prin anumite experiente cand am atras raul asupra spiritului meu.. pentru ca am facut lucruri pe care nu le'am inteles la acel moment dat si le'am facut fortat intr'un mod neautentic (de ex. am postit, m'am rugat, am dat la cersetori sau am incercat sa fiu mai "bun" - ceea ce e o prostie.. orice incercare de a fi mai bun se soldeaza cu esec , o sa explic si de ce si in detalii dar nu acum ). Daca esti atent le sesizezi .
in fine ce mi s'a mai intamplat a fost sa nu stapanesc legea atractiei..si am atras lucruri nedorite asupra mea .. conteaza ceea ce gandesti.. cineva mi'a spus ca sufar de sindromul profetiei autoindeplinite.. daca ati auzit cumva de el..
e ca si cum ai fi plin de lipici si te'ai lipi de unele lucruri de care nu doresti.. sau ai fi un magnet si nu poti sa'ti controlezi campul si atragi tot felul obiecte..

faptele bune pe care le'am facut anul asta nu prea le cunosc.. sunt banale.. am o viata fara prea multe evenimente.. cred ca cea mai buna fapta pe care sa o fac e sa ma iubesc mai mult pe mine .. sa fiu mai indulgent cu mine, mai rabdator si mai intelegator:D

si cu asta basta..
muie

User avatar
wellington
Posts: 10378
Age: 49
Joined: Mon Mar 03, 2008 4:22 am
Location: castel in spania
Contact:

Re: Fapte bune de pus sub brad :)

#4 Postby wellington » Sat Oct 06, 2012 4:06 pm

de catziva ani dau numa la crucea roshie. merg la sigur.
"There is a crack in everything
That's how the light gets in."
- from Anthem by Leonard Cohen


____________________________________________
sydney14well@gmail.com - pentru doritorii de ebookuri.


Return to “%s” Mos Craciun & friendsWho is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest