hai lina ca rabdarea costa franci
behaie magarul care sare bara
bal al gainilor in tailanda
si my all time favorite:
O, scumpa seniorita...te pocnesc!
deci da. vineri 4 ore de laborator consecutive, intre a doua si a treia pauza mare. borcane de Ka si Na sub petrol pe catedra laboratorului, bulgari cat pumnu. io cu inca 3 proscrisi, scoatem doi bulgari, cate unu din fiecare. unu se duce si face dop de hartie la o chiuveta din buda baiatilor, timp in care noi ceilalti plimbab bulgarii in hartie igienica (sai scurgem, ca doar eram kimisti, ce pla nosatra). ghiveta plina de apa, dai galop la buda si zvarlit bulgarii (amandoi!) inauntu. fleosc, fas, jbam! jerba de scantei panan tavan, precipitat negricios pe pereti si tavan, neste fum...cemai o desfatare. parca insa eram dezamagiti, ne asteptam la mai mult. bagam capu pe usa ne uitam, si unu din colegii mei, al cu capu cel mai de sus (inkipuitiva 4 capatzani care se iteau prin crapatura usii ca margele pe verticala) zice cu un ton de kimist renumit (bah, sami bag pula, inca mai fasaie!) neam retras deblele la fix. BOOM! BIG BADDA BOOM! deci boom de a rasunat liceu. fum dens, greu, abur, putoare. au iesit speriati profesorii din cancelarie, au dat buzna. pe hol in fata buzii erau niste banci veki, proaspat skimbate. cu o prezenta de spirit demna de niste kimisti adevarati am pus usor una jos. vine profu de istorie "ce mama dracu santamplat aici?!?" era un fum deti curgeau okii, schije de ceramica infipte in usa. noi cuminti: "nimic dom profesor, a cazut o banca..."
tata, fiei tarana usoara, lucran tipografie. pentru corodat placi de val foloseau solutie de acid azotic. acasa aveam neste o sticla pantecoasa cu fumans...deci concentratie de era sticla calda si iarna pe balcon. in liceu aveam trupa, sin weekend repetam in laboratoru de fizica, spre disperarea chitrei de administratore care avea birou langa. si care locuia la birou. tineam peste saptamana instrumentele intro anexa care pa langa usa avea si un grilaj cu incuietoare daia obosita de alama. si administratora asta, praf cu nervii, statea uneori acolo cu usa deschisa dar grilaju incuiat. intro zi am descoperit fetele de la toba si membranele de la boxe sparte cu surubelnita. nu va inkipuiti ce insemna pe atunci un set de tobe sau doo boxe mai sanatoase. am vazut verde in fata okilor, dupa care maro prin sticla de fumans. acu, do the math...grilaj cu yala de alama incuiat+seringa de comunista de sticla+fumans+proasta in anexa= fun juma de zi. juma de zi a zbierat proasta la gratii ca nebuna, cu mainilen afara. ca sai dam drumu, ca sa spargem incuietoarea, ca se pisa pe ea...ba chiar se caca pe ea. ba chiar sa pisat pe ea

))))). nea vasile, mecanicu, fusese cinstit in prealabil cu o bautura la moda atunci. sevila plaza parca, sau jamaica, nu mai stiu. a fost divin...
si cate si mai cate am facut in liceu ala...da ne lasau in pace ca eram "olimpici". apropos de bancu tau, io am facut liceu in tudor vladimirescu...TV...Tampitii Veseli. un renume castigat prin munca apriga...
Ate Wakantanka, Wiyohiyanpatan, wi hin nape, ki, He ciya tanhan Wiconi oyasin, hin na pe ki,
Wiconi mitawa ki el, anpetu wanji a ke mi qu,Heon wo pi la eci ci ye, micante ki eciya tanhan!